Fri frakt vid order över 300 SEK  |   Dela upp betalningen med Nets Afterpay

Varukorgen är tom

 

Circular Monday

​Precis som det finns en Black Friday finns det numera en Circular Monday. Denna motvikt till Black Friday har existerat sedan 2017, och hette tidigare White Friday. Meningen med uttrycket ’Circular Monday’ är att föra tankarna till cirkulation och återanvändning som är precis vad det handlar om.

Syftet med Circular Monday är att man vill få konsumenten att tänka och handla hållbart, att överge de slit- och slängvanor som framför allt vi, i den rika delen av världen, har lagt oss till med. Vi tröttnar på våra kläder och prylar och hittar något som är nyare, större, häftigare, bättre, osv. fastän det egentligen inte är något fel på dem. De hamnar i soporna som bränns och bidrar till utökade utsläpp. 

Circular Monday infaller på måndagen i samma vecka som fredagen Black Friday. Valet av dag är ingen tillfällighet, man strävar efter att uppmärksamma konsumenterna på att miljön är betydligt viktigare än det senaste modet eller produkterna på marknaden. 

Man vill att den som handlar skall ha det färskt i minnet när väl Black Friday infaller. Då konsumenten har förhoppningsvis hittat vad hen letade efter som en secondhandprodukt istället för att söka efter en nyproducerad vara, därav risken för impulsköp minskar, och det är just vad planeten behöver. Om vi skall rädda vår planet på sikt – främst kort sikt – är det absolut nödvändigt att var och en, i stort och smått, tar sin del av ansvaret.  

Curonova är med på tåget! För oss på Curonova och Rewardrobe är det en självklarhet att uppmärksamma kampanjen, som redan börjat få global spridning. Det har även många andra företag, vinstdrivande som ideella, gjort. 

Så ta tillfället i akt, passa på och fynda här på Rewardrobe.se din second hand-butik online, nästa gång du är på jakt efter något.

Och ni som hellre letar efter en bra begagnad produkt än letar efter nyheter inom kläder, teknik eller vad det än må vara, skall veta att utan er skulle det vara omöjligt att bedriva en verksamhet som vår.

Tillbaka till startsidan
Kontakt

  support@rewardrobe.se

  Jämtlandsgatan 151B, 16260, Vällingby

 

Betalsätt

© Copyright © 2022 CURONOVA AB   Om cookies  |  Sitemap |  Powered by SiteSmart