Varukorgen är tom

 

Intervju med loppisinspiratören Svagförloppis

Rewardrobe träffade Svagförloppis på en av loppisarna i Vällingby centrum. Hon är hjärnan bakom ett av många inspirationskonton på instagram som vill dela med sig av loppisglädje.

Kan du berätta lite om @svagförloppis?
Svagförloppis startades i september 2021. Jag följde instagramprofiler som inspirerade till att handla second hand och fick uppmuntran att starta ett eget konto. Jag tänkte inte så mycket på att kontot skulle växa eller vad syftet egentligen var. Jag ville visa mina fynd och visa upp loppisrundor (det var något jag tyckte om att se på andra konton). Svagförloppis är en inspiratör för återbruk och önskar inspirera till mer användning av second hand. Jag har glädje och svaghet för loppis! Man brukar säga svag för choklad, och jag är svag för loppis.

Hur fick du upp intresset för att handla second hand?
Sociala mediers kraft! Jag har genom åren kommit i kontakt med, börjat följa och lärt mig så otroligt mycket av kreativa och kompetenta människor inom second hand-branschen. Mitt intresse började med instakontot @saramariabacklund som har en fantastisk förmåga att omvandla plagg, möbler och tyger m.m till något helt annat. Jag kom även i kontakt med @kajsafyndar som bor nära mig och är en loppisqueen. Följtips på båda!

Var handlar du / gör du dina loppisfynd?
Det är lite blandat. En hel del kommer från Läkarmissionen i Vinsta, kläder från Rewardrobe, bakluckeloppisar som arrangeras av Stockholmsmarknader samt Skyddsvärnet i Spånga.

Vad brukar du leta efter när du handlar second hand?
Letar just nu efter saker till mitt nya boende, allt från möbler till detaljer och prydnader. Men jag är faktiskt inne och kikar på alla avdelningar när jag handlar second hand - till och med hobby och fritid - hittar alltid något där, sportväskor, cykelkorgar och andra tillbehör.

Hur fick du upp ögonen för Rewardrobe?
Det började med att jag var på bakluckeloppisen i Vällingby där Rewardrobe hade en plats med reklam, kläder och information om verksamheten - det fångade mitt intresse. Det var bra uppställda kläder, helt, rent och prislappar och fanns något för alla; barn, dam och lite herr. Jag föll för en tröja och började prata med Vanja om hur fint de gjort på deras loppisplats, jag fick ett visitkort med information om Rewardrobe och sa att jag skulle fota och uppmärksamma er i mina sociala medier. För fler borde känna till Rewardrobe!

Har du något tips för den som är ny på att handla second hand?
Skapa en moodboard. Fundera vad är du ute efter och vad önskar du hitta. Det finns second hand på olika nivåer, allt från stökiga bakluckeloppisar till finare utvald second hand i innerstaden.

Hur hittar man loppisar? 
Tipsar om sparade ställen på Google Maps: Loppis i Sverige

Har du tips på bra ställen att sälja på / skänka till?
Jag säljer en del själv på loppis. Det är superenkelt att boka bord via Stockholmsmarknader. Att skänka till välgörenhet gör jag också, det varierar till vilken organisation jag donerar till. Lite exempel är Myrorna, PMU, Stadsmissionen, Läkarmissionen och Skyddsvärnet.

Märker du någon skillnad inom second hand nu, jämfört med för några år sedan?
Under tiden jag har varit aktiv  så har priser tyvärr gått upp men samtidigt tror jag att efterfrågan har ökat. Det känns synd att efterfrågan påverkar priset på något som är bra för miljön. Antalet konton, artiklar, reportage, intervjuer och samarbeten med secondhandprofiler har ökat. Själva utbudet av saker är jag osäker på men till exempel online så dyker de upp nya aktörer och sätt att sälja och köpa kläder, ett exempel är Vinted som blivit populärt.

Hur tror du framtiden ser ut för second hand (och @svagförloppis)?
Jag tror definitivt vi kommer se fler butiker och verksamheter som riktar in sig på second hand. Större etablerade kedjor har utvecklat verksamheten till att innefatta second hand. Jag fortsätter med @svagförloppis så länge det är roligt och jag själv mår bra av att driva kontot. Det är extra kul att få höra av någon som köpt något från en loppisrunda som jag filmat/fotat.

Går det trender i second hand?
Det är väldigt individuellt. Secondhand är liksom den vanliga konsumtionen driven av vissa trender, ett exempel är trenden med fruktkannor som har setts i @kajsafyndars flöde - de dyker upp mycket på secondhandmarknaden men även i vanliga butiker idag - vilket är häftigt!

Har du några tips på andra instagramkonton som också älskar second hand?
@kajsafyndar
@atelier_beck
@loppislussan
@medveten_i_stan
@saramariabacklund
@hallbarasara
@emeliienorberg
@malin.asen
@vagavagrafullpris

Tack så mycket @svagforloppis för intervjun! 
För mer inspiration följ gärna henne och de andra instagramprofilerna som hon rekommenderar!

Tillbaka till startsidan
Kontakt

  support@rewardrobe.se

  Jämtlandsgatan 151B, 16260, Vällingby

 

Betalsätt

© Copyright © 2022 CURONOVA AB   Om cookies  |  Sitemap |  Powered by SiteSmart